ΑΙΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΧΑΡΤΗΣ
staff
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Επιμόρφωση Σχολικών Μονάδων αναφορικά με την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με Νοητική Αναπηρία στο Γενικό Σχολείο.

Την Δευτέρα 24 Οκτωβριου 2022 πραγματοποίηθηκε επιμόρφωση στο 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών “Εκπαιδευτική Υποστήριξη μαθητών με Νοητική Αναπηρία στο Γενικό Σχολείο”.

asdfasdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τα σχολεία ευθύνης του 2ου ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής. 

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι,  

σας ενημερώνουμε ότι αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή των αιτήσεων, των απαραίτητων εγγράφων (Πρακτικό συλλόγου, παιδαγωγικές εκθέσεις, υπεύθυνη δήλωση, αίτηση κλπ.) καθώς και για επικοινωνία θα χρησιμοποιείτε τη  διεύθυνση:  2kedasyanat@sch.gr

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής σε συνεργασία των ΣΕΕ Ευθυμιοπούλου Α. ΠΕ60, Καραγιάννη Ε. ΠΕ06, Ατταλιώτου Κ. ΣΕΕ ΕΑΕΕ και του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής, με τίτλο “Υποστήριξη του έργου των σχολικών μονάδων“.

Το θέμα της παρουσίασης του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής ήταν:

Παρουσίαση του έργου της Διεπιστημονικής Ομάδας – Η σημασία της περιγραφικής – παιδαγωγικής έκθεσης του σχολείου

Η Αξιολογική Έκθεση στην πράξη

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο με τις παρουσιάσεις πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο (link).

Ημερίδα Ειδ. Δημ Κωφών-Βαρηκώων

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, διεπιστημονική ομάδα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών-Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου, παρευρέθηκε στο χώρο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., με σκοπό την επιμόρφωση του προσωπικού σε θέματα που άπτονται της διδασκαλίας και υποστήριξης μαθητών με προβλήματα ακοής. Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή εμπειριών και συζητήθηκαν τρόποι προαγωγής της απρόσκοπτης συνεργασίας Οικογένειας-Σχολείου-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
Το 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής δέχεται μόνο ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων αξιολόγησης. Ο σύνδεσμος θα σας μεταφέρει στη σχετική σελίδα “Αιτήματα”.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Αποστολή  του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής είναι η  υποστήριξη  των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. (Εργαστηριακών Κέντρων) της περιοχής αρμοδιότητάς του για τη διασφάλιση και την προάσπιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και στην προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

Συγκεκριμένα

  • Στοχεύει στη διερεύνηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών
  • Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις
  • Διενεργεί ενημερώσεις και επιμορφώσεις σε επίπεδο σχολικών μονάδων καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου
  • Διενεργεί αξιολογήσεις διαπίστωσης των εκπαιδευτικών ή άλλων αναγκών όλων των μαθητών και εκδίδει σχετικές αξιολογικές εκθέσεις – γνωματεύσεις