Μαθητές στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν ένα βίντεο κατά του bullying και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα κατά του bullying με ένα βραβευμένο φιλμάκι, το οποίο θα προβληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θέλοντας να σταθούν στο πλευρό των παιδιών που υποφέρουν ή έχουν υποφέρει στο παρελθόν από τον σχολικό εκφοβισμό, πέντε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη θέλησαν να στείλουν το δικό τους, δυνατό μήνυμα και δημιούργησαν ένα βίντεο με την τεχνική stop motion animation, το οποίο έχει τον αισιόδοξο τίτλο «Υπάρχει λύση».

Δημιουργοί του βίντεο είναι η Χριστίνα και ο Χρήστος, μαθητές της πέμπτης δημοτικού, ο Χρήστος και ο Επαμεινώνδας της έκτης και ο Γιώργος της β’ γυμνασίου, όλοι τους μέλη της ομάδας stop bullying animation του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Κορδελιού Ευόσμου. Μάλιστα, το φιλμ που δημιούργησαν κατέκτησε την πρώτη θέση στον ψηφιακό διαγωνισμό που διενεργούν από κοινού το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας για 8η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα». Μάλιστα, το έπαθλο είναι ένα ταξίδι στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε εδώ το βίντεο “Υπάρχει λύση”.

 

“Υπάρχει ΛΥΣΗ” – Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό με STOP Motion Animation

Αφήστε μια απάντηση